Coronaproof van start op 18 november

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. 

Door corona missen veel senioren sociale contacten. Dit programma zorg ervoor dat de deelnemers hun sociale contacten vergroten of onderhouden.  Daarnaast zal iedere deelnemer zich fitter en        daardoor gezonder gaan voelen. En goed om te weten; wij zorgen ervoor dat al onze activiteiten coronaproof worden uitgevoerd.

Activiteiten

‘BeweegReden voor Senioren’ duurt zestien weken en start op 18 november. Gedurende deze periode komt u in groepsverband 1x per week bij elkaar. We hebben een gevarieerd programma voor u gemaakt, bestaande uit sjoelen, stoelyoga en koersballen.  Ook staat er valtraining op het programma, waarbij u veilig leert bewegen en de kans verkleint op letsel bij een val. Na elke activiteit wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken, waarbij ervaringen worden uitgewisseld en nieuwe contacten kunnen worden opgedaan.

Voorlichting

Er zijn in het programma vier korte voorlichtingssessies opgenomen. U krijgt informatie over de werkzaamheden van de Noordenveldwerker, een ergotherapeut vertelt iets over ‘Veilig Wonen’, Icare verzorgt een voorlichting met als thema ‘Preventie’ en het ‘Gebruik van hulpmiddelen’ en een diëtiste vertelt u welke voeding het beste past u uw leeftijd en uw leefomstandigheden. 

Begeleiding en vervoer

De deelnemers worden begeleid door Gert van der Waal van Tourist Tours uit Norg, die zeer ervaren is in het begeleiden van senioren. Hij is bij alle activiteiten aanwezig en zorgt ervoor dat u MET PLEZIER volhoudt! Heeft u vervoersproblemen, dan lossen wij die voor u op. U kunt kosteloos worden gehaald en gebracht met een busje. Bij uw aanmelding kunt u aangeven of u hiervan gebruik wilt maken.

Kosten

De stichting Leefbaarheid Senioren Norg biedt financiële ondersteuning aan initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de leefbaarheid van senioren in Norg. In dat kader betalen zij voor iedereen die zich aanmeldt de helft van de deelnemersbijdrage. Ook zijn we blij met de financiële bijdrage van de gemeente Noordenveld. Deelname kost slechts € 30,00 per persoon, zodat de prijs hopelijk geen belemmering is om mee te doen.

Informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie, een brochure aanvragen, het exacte programma weten of aanmelden, dan kan dat bij Afien van Beweegdorp Norg via 06-57133765 of info@beweegdorpnorg.nl