Beweegdorp Norg organiseert ook dit jaar  ‘BeweegReden’, een trainingsprogramma voor inactieve mensen. Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat mensen zich fitter en gezonder voelen en een blijvend actievere leefstijl ontwikkelen. Om dit doel te bereiken werken we samen met plaatselijke huisartsen en praktijkondersteuners (die patiënten naar ons programma doorsturen en er zelf een actief aandeel in hebben), fysiotherapeuten, een gewichtsconsulente, een coach en lokale sportaanbieders.

Doelgroep

Deze keer is BeweegReden een ‘activeringsprogramma voor jong & oud’, zonder dat we een ‘etiket’ op de deelnemers plakken. Dus … moet je nodig wat doen aan je overgewicht, ben je herstellende van een blessure, heb je een chronische ziekte, zit je de hele dag op kantoor of heb je gewoon een stok achter de deur nodig? Wat je reden ook is, dit is hét moment om (weer) in actie te komen! Iedereen van achttien jaar en ouder is van harte welkom.

Programma (12 weken)

BeweegReden duurt 12 weken. Het programma begint voor iedereen met een testdag. Alle deelnemers worden onderworpen aan een korte medische screening, iedereen gaat op z’n blote voeten op de weegschaal en we testen conditie en kracht. Deze testdag staat tevens in het teken van een intake met de coach en het invullen van diverse vragenlijsten. Aan het einde van het programma worden deze testen herhaald.Er komen in het programma 6 verschillende activiteiten aan bod. We beginnen laagdrempelig met zwemmen en wandelen en voeren de intensiteit langzaam op. Fitness onder leiding van de fysiotherapeut, Essentrics, conditietraining en badminton completeren het programma. Het spreekt voor zich dat we bij alle activiteiten rekening houden met het individuele niveau van elke deelnemer!

Daarnaast is er veel aandacht voor voorlichting. Huisarts Margreet Teelken en gewichtsconsulente Barbara Kalb verzorgen samen drie voorlichtingsbijeenkomsten over voeding en dagen je uit om je vastgeroeste eetpatronen te doorbreken.   

Nieuwe coach

Vast onderdeel van BeweegReden in de inzet van een coach, die bij alle activiteiten aanwezig is. We zijn blij dat we, na het vertrek van Jeroen Grevink, een nieuwe coach hebben gevonden in de persoon van Bea Hoekstra. Bea heeft in de Brinkhof haar eigen praktijk voor therapie, coaching en training (van Zwaar naar Lichter) en heeft er zin in om haar steentje aan BeweegReden bij te dragen. Bea spreekt samen met jou een doel af, motiveert, stimuleert en stuurt bij, daar waar nodig. Het zorgt ervoor dat je vol houdt!

Informatieavond

Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 24 januari 2018 om 19:30 uur in de Brinkhof in Norg. Huisarts Margreet Teelken zal dan een inleiding verzorgen met als thema ‘het belang van bewegen’, Bea Hoekstra vertelt je alles over de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad, je krijgt een uitgebreide toelichting op het programma en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Wil je een brochure aanvragen of je alvast aanmelden voor de informatieavond, neem dan contact op met Afien Baving van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nl of 0592-613213.