Het bestuur van de Stichting Beweegdorp Norg is er trots op dat voor het Sportgala Noordenveld drie Norger sportevenementen zijn genomineerd. Het betreft de – in ere herstelde – Paardencross van Norg, het top D- en C-juniorentoernooi FC Groningen/Gomos en de Norgerlympics (een evenement van de gezamenlijke Norger sportverenigingen en sportaanbieders).

Tot de genomineerden bij de sportvrouwen hoort Lucie Stevens (paardensport), bij de sportploegen is korfbalvereniging DES genomineerd, Flotar is genomineerd bij de sporters met een beperking. Juliëtte Hekman (zwemmen) behoort tot de kanshebbers als sporttalent van 2012.

Er kan gestemd worden via de website van de Stichting Sportstimulering Noordenveld,www.sportstimuleringnoordenveld.nl. Ook de Kortebaan Draverij Roden en de Avondwandelvierdaagse Peize zijn genomineerd als sportevenement van 2012 in de gemeente Noordenveld. De Norgerlympics telde ruim veertienhonderd deelnemers, waarbij onder meer nieuwe onderdelen als de avondwandelvierdaagse, beachkorfbal, cross country golf, gezinszwemestafette en de skeelerw edstrijd tot de verbeelding spraken. Ook werd de wielerronde in Norg nieuw leven ingeblazen en was er een indrukwekkende openingsceremonie. De stemmen van het publiek tellen voor de helft mee, een jury is voor de andere helft medebepalend. De stemming sluit op 31 december 24.00 uur.

Het Sportgala Noordenveld – op zaterdag 19 januari 2013 – wordt georganiseerd door de Stichting Sportstimulering Noordenveld, in samenwerking met De Pompstee, de Krant en de gemeente Noordenveld. Tijdens deze avond zal bekend worden gemaakt wie verkozen is tot de beste of meest opvallende sporters van het jaar 2012. De volgende categorieën worden gehuldigd: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Sporter(s) met een beperking van het Jaar, Sporttalent van het jaar, Sportevenement van het jaar en de  Sportploeg van het jaar. Tevens zal de Sport Oeuvreprijs van het jaar 2012 bekend worden gemaakt.