De Stichting Beweegdorp Norg wil met de Norgerlympics het sportieve en recreatieve karakter van het dorp stevig op de kaart zetten. Doel is om hiermee de samenhang en leefbaarheid van het dorp te bevorderen.

Met het sportieve jaarprogramma en de Norgerlympics wordt de Olympische gedachte in Norg tot leven gebracht. Sporten is belangrijk en daarom worden vanaf dit jaar jaarlijks de Norgerlympics  gehouden, in 2012 in de eerste twee weken van juli.  De Norgerlympics omvatten tal van sporttoernooien en activiteiten en worden georganiseerd door de Norger sportverenigingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande sportaccommodaties in het dorp.

De Norgerlympics zijn bestemd voor alle inwoners van Norg, Noordenveld en daarbuiten. Ook mensen met een beperking zijn van harte welkom.  Te denken valt aan wandelen, fitness, zwemmen, (ochtend)gymnastiek, vissen enzovoort. Om hen de kans te geven om mee te doen aan een sport zullen de Stichting Beweegdorp Norg  samen met de verenigingen zoveel mogelijk aangepaste begeleiding  en ondersteuning bieden. Daarnaast is het natuurlijk  zaak voor mensen met een beperking om óók zichzelf goed voor te bereiden.

Op vrijdagavond 23 maart om 19:45 uur wordt in Sportcentrum de Hullen in Roden hierover meer informatie verstrekt door Siebren van der Molen en Ria Oosterveld, bestuursleden van de Stichting Beweegdorp Norg. Deze informatie gaat vooraf aan de jaarlijkse ledenvergadering van zwemclub Flotar Roden en wordt aanbevolen door het gehandicaptenplatform Noordenveld (SGPN). Iedereen met een beperking is van harte uitgenodigd onder het  motto: Norg, sterk in beweging !!