Beweegdorp Norg heeft in coronatijd, samen met vertegenwoordigers van diverse sportverenigingen, gewerkt aan een plan om inactieve kinderen (groep 3 t/m 8) kennis te laten maken met het sportaanbod in Norg. Wij vinden het namelijk belangrijk dat alle kinderen aan sport doen. Het is goed voor de coördinatie en de motoriek, voor algehele fitheid en          ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je hersenen. Bovendien krijg je meer zelfvertrouwen en is het goed voor je humeur!

Aanmelden bij de Beweegclub Norg betekent dat kinderen gedurende 15 weken vijf verschillende sporten gaat uitproberen. Elke sport wordt drie weken achter elkaar aangeboden en we hopen dat het meedoen aan verschillende activiteiten de jeugd helpt om uiteindelijk te kiezen voor de sport die ze zelf het allerleukste vinden. We denken dat dit een belangrijke voorwaarde is om vol te houden. 

Dankzij subsidie uit het Lokaal Sportakkoord kost deelname slechts € 1 per les. Om een goed beeld van de mogelijkheden te krijgen melden kinderen zich wel aan voor de hele periode en zijn de totale kosten derhalve € 15. Betaling in gedeelten is mogelijk en mensen met een krappe beurs kunnen een beroep doen op het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe.

Kinderen die al op een sport zitten, maar graag iets anders uit willen proberen, zijn van harte welkom. Zij betalen € 2,50 per les.

Het complete programma is op te vragen bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765, waar je je kind ook kunt aanmelden tot 2 september. Ook voor al je vragen!