Met tien deelnemende teams is het Beachkorfbal van KV DES uit Norg de sterkste groeier van de Norgerlympics tot nog toe. Vorig jaar namen vijf teams deel, dit jaar het maximale aantal van tien. Daarom was er ook een tweede veld nodig en werd de beach op de Brinkhofweide verdubbeld. Belangrijk ook dat DES teams uit Noordwijk en Siegerswoude wist te verleiden tot deelname. Andere sporters uitnodigen om in Norg te komen sporten en zodoende Norg op de kaart te zetten.

De gesel van het wisselvallige weer blijft de Norgerlympics parten spelen, net als de golfers, leken de korfballers het te moeten afleggen tegen het chagrijn van het hemelwater. Maar ook nu bleek Jupiter de Norgerlympics welgezind en stipt om 19.00 uur hield het op met regenen. Kon het toernooi beginnen en was de sfeer van meet af aan prima en sportief. Ondanks het hemelwater chagrijn was er een redelijk aantal toeschouwers. Het ene team had meer ervaring met beachkorfbal dan het andere en dat was in sommige uitslagen duidelijk waarneembaar (grootste uitslag 22-1).

In de strijd om de derde plaats dolf “The Bitch Korfbal Ell-Army”  met 4-3 het onderspit tegen “Nix on Beach”. In de finale schoof “Gratis Bier Bij De Wedstrijdleiding” in een spannende strijd “Stânferdivedaasje”  met 12-10 uiteindelijk terzijde. (Hoe kom je toch aan zulke teamnamen?)

Omlijst met beachkorfbalmuziek van HB Geluidstechniek en vereeuwigd op de foto’s van de Fotoclub Noordenveld was het meer dan een sportief en gezellig toernooi. De grootste groeier heeft het te pakken:“Op naar de derde editie, want dit smaakt naar meer” waren de veelbelovende woorden van wedstrijdsecretaris Roelof Bouwman. Een prima idee!!