In mei bleek de tijd er nog niet rijp voor, maar nu heeft de gemeente Noordenveld Beweegdorp Norg toestemming gegeven om een alternatieve Avond4Daagse te organiseren. Alternatief? Jazeker, want we doen het dit jaar helemaal anders!

Deze keer gaan we niet vier avonden aan de wandel, maar 10 hele dagen! Van donderdag 1 tot en met zaterdag 10 juli heb je elke dag tussen 10:00 en 20:00 uur de tijd om vier verschillende routes te lopen van 5 of 10 kilometer. Deze routes zijn uitgezet vanaf vier verschillende startlocaties, te weten Café Zwaneveld, Dinercafé het Norgerhout, Bospaviljoen de Norgerberg en de Natuurplaats.  

Hoe gaat het in z’n werk?

Wil je meedoen, dan kun je je aanmelden bij Afien Baving van Beweegdorp Norg. Na je aanmelding ontvang je een stempelkaart en tekst en uitleg in je brievenbus. Je kunt nu op pad en je bepaalt zelf op welke dag en op welk tijdstip je de route gaat lopen.

De routes worden bepijld en zijn op papier verkrijgbaar bij genoemde startlocaties. Ergens halverwege de route vind je in het bos een stempelkastje. Deze kastjes zijn alleen te openen door iedereen die zich officieel heeft aangemeld. Ook bij de finish kun je bij de horeca een stempel halen. Als de locatie gesloten is op het moment dat jij aan de wandel bent, dan staat ook hier een stempelkastje buiten. Uiteraard vinden we het heel erg leuk als je je wandeling afsluit met een drankje op het terras. Beloning voor jezelf en mooi gebaar richting de horeca.

Iedereen die al zijn of haar stempels heeft verzameld, levert de stempelkaart weer in bij Afien. Hierna wordt de medaille bij je thuis gebracht.

Geen grote groepen

Door het spreiden van locaties, dagen en tijden denken we dat we zonder risico de Avond4Daagse kunnen organiseren. Toch willen we iedereen vragen om zich aan de regels te houden. Zoals het nu lijkt, mag je na 8 juni met 8 mensen in de buitenlucht samenkomen. Gezellig met je gezin, met een paar vrienden of vriendinnen is helemaal goed, maar het is uitdrukkelijk niet onze bedoeling dat mensen in grote groepen aan de wandel gaan.

Vrijwilligers gezocht

Elke dag voor 10:00 uur moet er gecontroleerd worden of alle pijlen op alle routes nog op de juiste plek hangen. Dat is best een klus, verdeeld over vier routes en tien dagen. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers. Heb jij tijd en zin om een (paar) keer een route te controleren en vind je het geen probleem om ’s ochtends redelijk op tijd een rondje te fietsen, meld je dan bij Afien aan als vrijwilliger. Alle hulp is welkom!

Tot slot

Deelname kost € 6 p.p., inclusief een medaille. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via 06-57133765. Geef bij je aanmelding door voor de hoeveelste keer je meedoet met de Avond4Daagse en op welk adres je woont, dan ontvang je van ons een stempelkaart en later de medaille in je brievenbus. We hopen dat Norg en omstreken ons plan omarmt en zien jullie aanmelding graag tegemoet!