Wethouder Gerrit Alssema trots op initiatief Beweegdorp Norg

“Zonder meer trots.” Wethouder Gerrit Alssema van sportzaken in de gemeente Noordenveld is duidelijk. Hij vindt het geweldig dat door een particulier initiatief de Stichting Beweegdorp Norg tot stand is gekomen. Dat stelt Alssema in een interview voor de speciale promotiekrant die door Beweegdorp Norg samen met het Molenduinbad tot stand is gekomen. De krant wordt de komende week in Norg en omliggende regio in een oplage van 50.000 stuks verspreid.

Volgens de wethouder past het initiatief van Beweegdorp Norg bij het groene, natuurlijke en actieve karakter van Norg. “In Norg zijn al zoveel sportieve activiteiten mogelijk. De Norgerlympics die in juli worden gehouden zijn eigenlijk al een succes voordat de activiteiten daadwerkelijk van start gaan. Dit omdat bijna alle sportverenigingen, ondernemers en andere sportaanbieders in Norg meewerken om er een succes van te maken. Norg zet zichzelf duidelijk op de kaart.”

Olympische gedachte

De Stichting Beweegdorp Norg gaat volgens Alssema mee met de Olympische gedachte om via sportorganisaties, het streven naar ‘sport voor iedereen’ en sportieve gelijkheid voor mannen en vrouwen onder de aandacht te brengen. “Maar het is een breder verhaal dan sport alleen. Het gaat ook om samenwerken, verbindingen leggen en de leefbaarheid vergroten. Dat staat ook in ons bestuursprogramma. Wij werken dan ook graag mee om de sociale samenhang te versterken. Daarnaast staat in onze visie dat sport een bindende factor speelt in de Noordenveldse samenleving. Op verschillende terreinen wordt Norg er beter van. Mensen stappen over hun eigen belangen heen en organiseren een evenement waar alles samenkomt en waar Norg als plaats beter van wordt. Dat gebeurde een paar jaar geleden bij het initiatief om startplaats te worden voor de Fiets4Daagse en dat zie je nu ook weer bij het Beweegdorp Norg.”

Jaarlijkse traditie

Wat de gemeente Noordenveld vooral aanspreekt is de ambitie dat deze Norgerlympics uitgroeien tot een jaarlijkse traditie. Hiermee kan deze happening een nieuwe impuls geven aan het verenigingsleven in Norg. Dit maakt dat Norg niet alleen gedurende veertien  dagen in het middelpunt van de belangstelling staat, maar ook in de periode daarna. “Door verbindingen te leggen en samen te werken kun je de nodige creativiteit ontwikkelen om een dorp als Norg van nieuwe impulsen te voorzien. Dat geldt ook voor het Molenduinbad, dat een hele belangrijke rol vervult in Norg en de omliggende plaatsen. Het zwembad ziet ook in dat – mede door de krimp¨en vergrijzing – de komende jaren niet makkelijk zullen worden en doet er alles aan om de niet geringe kwaliteiten te promoten. Dat is een goede zaak. Mensen die zich inzetten om voorzieningen overeind te houden en kwalitatief naar een hoger niveau willen tillen, moeten we koesteren. Uiteindelijk komt alles ten goede aan de promotie en toekomstgerichtheid van Norg en omgeving.”