Onder zonnige omstandigheden heeft Korfbalvereniging DES op 21 juni haar 3de Norgerlympics beachkorfbaltoernooi gehouden. Met zeven deelnemende teams, waaronder teams uit Zevenhuizen (Sparta) en Hooghalen (HHCombi) was DES bijzonder tevreden.

In tegenstelling tot gewoon veldkorfbal mag er bij beachkorfbal verdedigend worden gescoord waardoor er vaker gescoord kan worden. Zo was 18 – 2 de grootste uitslag. Mede door het goede weer was de stemming goed en werden overwinningen en verliezen sportief geaccepteerd en bleven de spelers fanatiek korfballen. Zodra alle wedstrijden waren gespeeld en kon de eindstand worden opgemaakt. Eén van de teams uit Zevenhuizen nam deel onder de naam “Bazen on the Beach” en werden waardig kampioen. De tweede en derde plek werden opgeëist door t “Nix on Beach” en de IJskonijnen”.

Nadat de prijzen waren uitgedeeld en alle ploegen ook nog een Norgerlympics-vaantje als herinnering meekregen werden de ploegen bedankt voor hun inzet en enthousiasme. Tenslotte werd met een “Wel thuis” het toernooi afgesloten. “Al met al een kunnen we terug kijken op een geslaagde middag , die in ieder geval voor herhaling vatbaar is”. “Op naar de 4de editie”, aldus Roelof Bouwman, voorman van de organiserende vereniging DES.

 

Een uitvoering fotoverslag staat op onze speciale fotosite