Gezond programma van start op 18 mei

Voel je vrolijk, fit en gezond door deelname aan dit unieke programma!

Op woensdag 18 mei gaan we weer van start met WandelReden, een programma waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

We richten ons vooral op mensen die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen / moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

Gedurende 10 weken gaan we op woensdagmiddag op pad, we vertrekken altijd om 13:30 uur. De ene week staat Biowalking van het IVN op het programma, de andere week gaan we Sportief Wandelen.

BioWalking start met een half uurtje stevig doorlopen. Daarna neemt een natuurgids van het IVN je mee om je de natuur en het landschap te laten beleven. Deze gidsen van het IVN kennen de omgeving op hun duimpje en we starten op verschillende plekken, om de natuur rondom Norg nog beter te leren kennen. Huisarts Tineke Heijstra en praktijkondersteuner Renske Flokstra van huisartsenpraktijk Vaes lopen bij toerbeurt mee met de BioWalk. Ben je diabetespatiënt, dan meten ze vóór, tijdens en ná de wandeling de bloedsuikerspiegel. Zo zie je meteen welk effect bewegen in de natuur op je lichaam heeft. En heb je andere vragen, stel ze dan gerust onderweg …

Een sportieve wandeling is gericht op het verbeteren van conditie en wandeltechniek. Om dit te bereiken worden er onderweg oefeningen gedaan. Hierbij kun je denken aan techniek- en intervaltraining, maar ook breintraining en spelletjes met pionnen en dobbelstenen staan vaak op het programma. De trainingen zijn erg gevarieerd en vooral erg leuk!  

Wat ons programma ook uniek maakt, is dat diëtist Anneke de Haan, fysiotherapeut Lotte Geerts en natuurgeneeskundig therapeut Grietje Hofsteenge om de beurt drie weken mee wandelen. De eerste keer geven ze een korte voorlichting over hun werk en wil je meer informatie, dan kan dat tijdens de wandeling.

Voor deelname maakt het helemaal niet uit hoe het met je basisconditie gesteld is. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau meedoen en de trainers en begeleiders zorgen er sowieso voor dat je met een voldaan gevoel naar huis gaat. Alle wandelingen worden afgesloten met een gezellige nabespreking en een kopje koffie of thee.

Wil je meedoen aan dit programma, dan zien we je graag tussen 10:00 en 12:00 uur verschijnen bij  de Gezonde Huiskamer op 14 mei op de Brinkhofweide. De testen die daar gedaan worden herhalen wij aan het einde van het programma, zodat we weten of onze deelnemers er op vooruit zijn gegaan.

Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Afien Auwema van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg.nl of 06-57133765.