Norg heeft vele sportverenigingen. Sommige hebben veel leden en timmeren flink aan de weg met een populaire sport, andere zijn bij veel Norgers minder bekend. De Stichting Beweegdorp Norg laat u graag kennismaken met het rijke scala van sportverenigingen van het dorp.

Deze week de Paardensport Vereniging Norg (PSV Norg).

 

1.Welke sport beoefenen jullie en welke activiteiten/evenementen organiseren jullie?

Wij beoefenen de paardensport in brede zin: voltige, mennen, springen, dressuur en eventing, een combinatie van verschillende disciplines.

 

2.Waar ‘trainen’ jullie, hoe vaak en waar vinden de activiteiten/evenementen plaats?  Wij zijn vijf dagen per weer bij de manege  aan het Kerkepad te vinden, hier zijn ook de evenementen.

3.Voor welke niveaus worden de activiteiten/evenementen georganiseerd?

Het niveau is landelijk.

 

4.Hoeveel leden (jeugd en senioren) heeft de club?

130 leden.

 

5.Aan welke wedstrijden neemt de club deel?

Individuele leden nemen deel aan alle niveaus van de landelijke paardensport, tot en met de Nederlandse Kampioenschappen.

 

6.Hoeveel deelnemers en bezoekers komen er af op de activiteiten/evenementen en waar komen deze vandaan? Per dag zijn er 200 deelnemers uit het gehele Noorden.

 

7.Wat is het grootste succes van de club in de afgelopen jaren? Diverse leden zijn Noordelijk of Drents kampioen geworden.

 

8.Uit hoeveel leden bestaat het bestuur en hoeveel vrijwilligers ondersteunen de club en bij evenementen?

We hebben vijf bestuursleden en vier commissies. Er zijn meer dan honderd vrijwilligers actief.

 

9.Zijn er bedrijven die aan sponsoring doen en/of geeft de gemeente subsidie? Ja.

 

10.Wat is jullie grootste wens voor de toekomst? Dat we veel lol en plezier in het bedrijven van de paardensport houden.