Norg heeft vele sportverenigingen- en organisaties. Sommige hebben veel leden en timmeren flink aan de weg met een populaire  sport, andere zijn bij veel Norgers minder bekend. De Stichting Beweegdorp Norg laat u graag kennismaken met het rijke scala van sportverenigingen van het dorp. 

Deze week: Het Molenduinbad

 

1.Hoeveel bezoekers ontvangt het zwembad jaarlijks en uit welke regio komen deze bezoekers?

We hebben ruim 100.000 bezoekers op jaarbasis. Deze komen uit de wijde omtrek: uit heel Noord-Drenthe en Zuid-Oost Friesland.

 

2.Welke activiteiten vinden er allemaal plaats in het zwembad?

Naast onze recreatieve uren hebben we onze doelgroepen: aqua-spinning,aqua-joggen,aqua-robic, fifty-fit, trimzwemmen, hydrofit, nieuw sinds kort: therapie-zwemmen (voor mensen met COPD, reuma enz. ook mensen die moeten herstellen van een operatie) en dikke-pret zwemmen( zwemmen voor kinderen met overgewicht).

 

3.Wat wordt er allemaal georganiseerd voor de jeugd?

We hebben iedere woensdag-, vrijdag-, zaterdag en zondagmiddag vrij zwemmen. Verder iedere vrijdagavond disco-zwemmen voor de basisschool jeugd en Zwemvaardigheidslessen op woensdagmiddag (zwem-en balvaardigheid, survival en snorkelen).

 

4.Worden er ook activiteiten op wedstrijd niveau georganiseerd?

Dit doen wij zelf niet maar wij verhuren het bad wel voor wedstrijden, in oktober a.s. heeft Flotar zijn jaarlijkse zwemwedstrijden in ons bad.

 

5.Wat is het grootste succes het zwembad afgelopen jaren?

We zijn het “Zwembad van het Jaar 2011 van de provincie Drenthe” geworden

 

6.Hoe is de organisatie van het zwembad opgebouwd?

We hebben een Stichting Bestuur en een Raad van Toezicht. Verder een manager en een bedrijfsteam, die uit 5 mensen bestaat.

 

7.Uit hoeveel leden bestaat het bestuur en wie is de voorzitter?

Het Stichting Bestuur bestaat uit 5 mensen waarvan Mevr. Janke Besling de voorzitter is.

 

8.Zijn er bedrijven die aan sponsoring doen en/of geeft de gemeente subsidie?

We krijgen jaarlijks subsidie van de gemeente

 

9.Waarom moeten mensen voor het Molenduinbad kiezen om te gaan zwemmen? We zijn een kindvriendelijk goed overzichtelijk zwembad waar we met 30 enthousiaste mensen werken, we hebben geen buitenbad maar voor de warme zomerdagen wel een prachtige zonneweide met voor de kleintjes een peuterbad.

10.Wat is jullie grootste wens voor de toekomst?

Nog meer activiteiten en nog meer bezoekers.