Norg heeft vele sportverenigingen. Sommige hebben veel leden en timmeren flink aan de weg met een populaire sport, andere zijn bij veel Norgers minder bekend. De Stichting Beweegdorp Norg laat u graag kennismaken met het rijke scala van sportverenigingen van het dorp. 

Deze week: Korfbalvereniging DES

 

1. Welke sport beoefenen jullie en sinds wanneer bestaat de club?
Zoals onze naam aan aangeeft spelen wij het spel korfbal; een spel waarbij het veld uit twee vakken bestaat, in ieder vak een korf is geplaatst en per vak acht spelers staan (vier aanvallers en vier verdedigers).De vereniging is in 1958 opgericht en heeft in 2008 haar 50 jarig jubileum gevierd.

2. Waar trainen en spelen jullie?
Er wordt tijdens het voor- en najaar op het sportveld aan de Schapendrift getraind en in de winterperiode (november t/m maart) in de sporthal van de Brinkhof. Ook de wedstrijden worden op voornoemde locaties gespeeld.

3. Hoeveel (senior)leden heeft de club en hoeveel teams zijn er?
Wij hebben zevenentwintig spelende senioren leden, hiervan spelen er negentien in competitieverband met twee teams het gehele jaar (veld en zaal) en we hebben acht spelers die enkel en alleen als team in de zaal uitkomen.

4.In welke competitie speelt het hoogste team?
Het eerste team speelt momenteel zowel in de zaal als op het veld (twee aparte competities) in de 3de klasse van district Noord. Na afwezigheid van één jaar is het eerste team er afgelopen zaalseizoen in geslaagd kampioen te worden en terug te keren naar de 3de klasse.

5. Wat is het grootste succes van de club in de afgelopen jaren?
Het zaalkampioenschap (en promotie naar de 3e klasse) in 2007 onder leiding van trainer/coach Bert Dalmolen en het kampioenschap en promotie op het veld in juni 2009 met Clark Boskman als trainer/coach

6. Hoeveel jeugdleden zijn er, en hoeveel teams zijn er?
DES heeft drieënveertig jeugdleden verdeeld over vier ploegen. Volgend seizoen zullen we uitkomen met twee junioren teams, één aspiranten team en één pupillen team.

7. Heeft de club betaalde trainer(s) of is iedereen vrijwilliger?
DES heeft één betaalde trainer; hij is vorig jaar juli, na een tip/aanbeveling van oud trainer Otto van Zanden, bereid gevonden de senioren selectie te trainen en te coachen. De jeugdtrainers zijn allemaal lid van de vereniging en doen dit allemaal op vrijwillige basis. Voor DES is het enthousiasme en het plezier in de korfbalsport het belangrijkste, van de trainers wordt dan ook verwacht dit aan de spelers over te brengen.

8. Uit hoeveel leden bestaat het bestuur en wie is de voorzitter?
Het bestuur bestaat uit zeven leden waarvan Peter Bouwman sinds de jaarvergadering van 2011 voorzitter is.

9. Zij er bedrijven die aan sponsoring doen en/of geeft de gemeente subsidie?
Sinds kort is Dorenbos (Taxi, Garage en Autoschade) onze nieuwe hoofdsponsor. Een aantal jaren geleden hebben alle ploegen nieuwe shirtjes gekregen die gesponsord werden door een aantal middenstanders/bedrijven.
Er komt weinig subsidie meer binnen van de gemeente; het schoolkorfbaltoernooi is, tot op heden, het enige evenement waarvoor wij een subsidie ontvangen.

10. Wat is jullie grootste wens voor de toekomst?
Wij hebben niet zoveel wensen; wij willen graag een stabiele korfbalvereniging blijven met voldoende kader voor o.a. opvang van onze jeugdleden.