Wandelschoenen aan en gaan!

Wandel activiteiten en -programma's

Norg is gelegen in een prachtig, bosrijk gebied. Daarvan maken wij dankbaar gebruik. Wij organiseren de Avond4Daagse, een aantal keren per jaar een mooie wandeltocht en ons leefstijlprogramma ‘Meters met Diabetes’, waarbij we met de deelnemers de natuur in gaan.

Meld je aanBekijk onze activiteiten

Meters met Diabetes

Heb jij diabetes of een andere chronische aandoening? En lukt het maar niet om zelfstandig meer te bewegen? Wil je werken aan je gezondheid en heb je moeite met het veranderen van je leefstijl, zelfs als dat voor je gezondheid beter is? Dan is ‘Meters met Diabetes’ wellicht de oplossing voor jou!

Beweegdorp Norg organiseert, samen met de afdeling Roden-Norg van het IVN en plaatselijke professionals op het gebied van zorg, een fantastisch wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

Avond 4-daagse

Vier dagen wandelen (5 of 10 km) door de prachtige omgeving rondom Norg.

Lekkere-trek-tocht

Te voet of op de fiets op pad met een goedgevulde buidel met lekker eten bereid door Te Plek catering en Kokerij Suytvelde!

Spektakeltocht

Onze spektakeltocht is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de herfstvakantie. Elk jaar staan er diverse routes op het programma, in- en rondom het mooie dorp Norg. De routes hebben verschillende afstanden en afwisselende thema’s. Sommige thema’s komen vaak terug, andere routes hebben elk jaar een ander thema, maar er is altijd spektakel onderweg en we verrassen je steeds opnieuw. Dit evenement organiseren wij samen met Bewegingscentrum Norg en de cultuurcoach van Welzijn in Noordenveld. Meer informatie vind je op www.spektakeltochtnorg.nl

Beweegdorp Norg

Al sinds 2011 maakt Stichting Beweegdorp Norg zich hard voor het bevorderen van de gezondheid in het dorp, wij geloven dat dit bijdraagt aan het vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid in Norg en omgeving. Dit doen wij onder andere door het organiseren van activiteiten en evenementen.

Wandelevenementen

Jan - april - BEWEEGCLUB NORG

April - Juni - Beweegreden senioren

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. 

sept - nov - Meters met diabetes

Meters met diabetes is een fantastisch wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.