kom in beweging

Seniorenactiviteiten

Activiteiten gericht op senioren. Gezelligheid en sportiviteit gegarandeerd!

 

Meld je aanBekijk onze activiteiten

Beweegreden voor senioren (70+)

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. Het programma richt zich voornamelijk op de doelgroep ‘kwetsbare senioren’. Kwetsbaar in de zin van het hebben van een fysieke beperking, het hebben van weinig financiële draagkracht en/of het hebben van weinig tot geen sociale contacten. 
Door deelname aan het programma kunnen mensen hun sociale contacten vergroten of onderhouden en zich fitter en gezonder gaan voelen.

Beweegreden voor senioren duurt 5 maanden, waarin je 1 maal per week in groepsverband bij elkaar komt.

Spektakeltocht

Onze spektakeltocht is een jaarlijks terugkerend evenement op de laatste zondag van de herfstvakantie. In samenwerking met Bewegingscentrum Norg en de cultuurcoach van Welzijn in Noordenveld organiseren wij ook dit jaar weer een Spektakeltocht en wel op zondag 29 oktober. U kunt kiezen uit drie verschillende routes met verschillende afstanden; de Disney Route van 5 kilometer, een Kunst & Cultuur Route van 10 kilometer en – nieuw – een Tapas Tour van 15 kilometer. Voor meer informatie en aanmelden verwijzen we graag naar spektakeltochtnorg.nl

Lekkere-Trek-tocht

Te voet of op de fiets op pad met een goedgevulde buidel met lekker eten bereid door Te Plek catering en Kokerij Suytvelde!

Meters met Diabetes

Een uniek programma waarbij we de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.

We richten ons vooral op mensen die een chronisch gezondheidsprobleem hebben (zowel psychisch als fysiek), mensen die willen herstellen/ moeten revalideren na een operatie of ziekte, mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan nieuwe sociale contacten en mensen die, om wat voor reden dan ook, een ‘stok achter de deur’ nodig hebben om in beweging te komen. Want wandelen is goed voor alles. Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewicht en geheugen, ze gaan er allemaal op vooruit. En niet te vergeten: je humeur wordt er beter van!

Old-star sporten

Een middag voor 55+’ers die volledig in het teken staat van verschillende sporten. De trainers zijn ASM geschoold en zorgen ervoor dat er op een veelzijdige en verantwoorde manier wordt bewogen.

De focus bij Old-Star sporten ligt op het sociale en sportieve aspect. Het programma bestaat als volgt: 

  • Dinsdag OldStars Korfbal op de velden van KV Noordenveld (borglaan 7) van 10.00 – 11.30 uur.
  • Dinsdag OldStars voetbal op de velden van ONR van 10.00 -11.30 uur.
  • Woensdag OldStars boksen van 10.30 – 12.00 uur bij Power Body en Soul.

Verder wordt er hard gewerkt om ook OldStars volleybal en OldStars zwemmen mogelijk te maken. Tot slot vindt er ook jaarlijks een Old-Star Festival plaats. 

Avond4Daagse

Vier dagen wandelen (5 of 10 km) door de prachtige omgeving rondom Norg.!

Beweegdorp Norg

Al sinds 2011 maakt Stichting Beweegdorp Norg zich hard voor het bevorderen van de gezondheid in het dorp, wij geloven dat dit bijdraagt aan het vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid in Norg en omgeving. 

Evenementen voor senioren

april - juni - BeweegReden Senioren (70+)

Onder de noemer ‘BeweegReden voor Senioren’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, een programma voor ouderen vanaf ongeveer 70 jaar. 

SEPT - NOV - METERS MET DIABETES

Meters met diabetes is een fantastisch wandelprogramma, waarbij we op een unieke manier de positieve effecten van bewegen in de natuur, lotgenotencontact en medische begeleiding combineren.