kom in beweging

Jeugd activiteiten

Beweegdorp Norg organiseert voor alle jeugd, van groot tot klein, verschillende activiteiten. Lees verder voor meer info!

 

Meld je aanBekijk onze activiteiten

Beweegclub

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen aan sport doen. Het is goed voor de coördinatie en de motoriek, voor algehele fitheid en ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van je hersenen. Bovendien krijg je meer zelfvertrouwen en is het goed voor je humeur!
Aanmelden bij de Beweegclub Norg betekent dat kinderen gedurende 15 weken vijf verschillende sporten gaat uitproberen. Elke sport wordt drie weken achter elkaar aangeboden en we hopen dat het meedoen aan verschillende activiteiten de jeugd helpt om uiteindelijk te kiezen voor de sport die ze zelf het allerleukste vinden. We denken dat dit een belangrijke voorwaarde is om vol te houden.

Avond4daagse

Vier dagen wandelen (5 of 10 km) door de prachtige omgeving rondom Norg.

Sport & Spelfestival

Een 3-daags festival vol sport en spellen voor de bassischooljeugd!

Mega speeldag

Stuiteren, knutselen en schminken in de herfstvakantie voor alle kinderen van groep 1 t/m groep 8!

Mega workshopdag

Een dag vol leuke, muzikale en creatieve workshops voor kinderen van de groepen 3 t/m 8!

Pieten-gym-festijn

Sint en zijn pieten komen weer in het land! Kom gezellig mee gymen met de pieten!

Nijntje beweegdiploma

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.
Alle basisonderdelen van bewegen komen aan bod via leuke oefeningen en spelletjes. Zo leert jouw kind op een verantwoorde manier bewegen met veel variatie!

Samen met de sportcoaches van Welzijn in Noordenveld, Peize in Beweging en Roden Fit en Gezond hebben wij er voor gezorgd dat alle kleuters op alle basisscholen in de gemeente Noordenveld 20 weken Nijntje Beweegdiploma lessen krijgen. Na twee jaar financiering vanuit het Lokaal Sportakkoord heeft de gemeente nu besloten dat dit project structureel gefinancierd wordt en daar zijn we ontzettend blij mee! De lessen worden onder schooltijd gegeven door de trainers van de plaatselijke gymnastiekverenigingen en ouders, kinderen, leerkrachten, schooldirecteuren en gymverenigingen zijn hierover unaniem enthousiast. Wij hopen de kinderen op deze manier een goede basis mee te geven voor hun verdere sportieve leven.

Beweegdorp Norg

Al sinds 2011 maakt Stichting Beweegdorp Norg zich hard voor het bevorderen van de gezondheid in het dorp, wij geloven dat dit bijdraagt aan het vergroten van de sociale samenhang en de leefbaarheid in Norg en omgeving. 

Evenementen voor jeugd

Gehele schooljaar - Nijntje Beweegdiploma

In de lessen van het Nijntje Beweegdiploma kunnen peuters en kleuters naar hartenlust balanceren, rollen, huppelen, klauteren, springen, zwaaien, vangen, gooien en schoppen.

27 t/m 29 aug - Sport & spelfestival

Een 3-daags festival vol sport en spellen voor de bassischooljeugd! Meer info volgt.