De bouw van de Survivalbaan Norg is gestart . Deze begon op zaterdag 29 november op het terrein tussen het Bewegingscentrum Norg en de Norger Tennisvereniging aan de Eenerstraat. Survival is een sport voor mensen die veel van zichzelf durven te vergen. Uithoudingsvermogen en coördinatie worden in de frisse buitenlucht vergroot. Deze nieuwe loot van de sportieve boom in Norg is het resultaat van de passie voor deze sport van Eric Lowes en Rachel Admiraal, de drijvende krachten achter de pas opgerichte Stichting Survival Norg.

Lowes en Admiraal hebben de stichting opgericht en bieden aan iedereen survivaltrainingen aan, jong, oud, met of zonder beperking. Survival is op dit moment een heel snel groeiende sport in Nederland (www.survivalbond.nl) en is een combinatie van hardlopend een parcours afleggen over oneffen terrein (akkerbouw/bos), door water (sloten) en onderweg creatieve hindernissen bedwingen (touwklimmen, houthakken, boogschieten, enzovoort). Naast klim/klauter technieken komen er ook kracht- en coördinatieoefeningen aan te pas. De trainingen zijn altijd buiten. Iedereen kan op zijn eigen tempo zijn fysieke grenzen opzoeken en desgewenst verleggen. “Roeg Anrop’n!” is de toepasselijke slogan van Surival Norg.

Lowes en Admiraal willen de baan in het voorjaar van 2015 klaar hebben. In maart wil Survival Norg aan de groepen 5 t/m 8 van de basisscholen van de gemeente Noordenveld een activiteitenladder aanbieden. Survival Norg kun je volgen via hun facebook pagina Survival Norg, straks ook via de eigen website. Lowes en Admiraal werken graag samen met verschillende partijen. Wanneer groepen (bedrijven, clubs) de baan willen gebruiken voor trainingsdoeleinden werken zij daar graag aan mee.

Survival werd in de enquête (december 2013) van Beweegdorp Norg door de inwoners van Norg met name genoemd. Beweegdorp Norg heeft Survival Norg vervolgens op weg geholpen en ondersteunt hen waar nodig. Met als resultaat dat wethouder Auwema (voorstander van buitensporten) en Lowes zaterdag met de bouw konden beginnen. Daarmee heeft Norg een nieuwe loot aan haar sportieve boom gekregen.