Ook in het voorjaar van 2020 biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode februari t/m juni. Er worden zes verschillende activiteiten aangeboden; een mooie manier om wat nieuwe sporten uit te proberen of reeds bekende sporten te herontdekken. Er zit vast wat van je gading bij! Je kunt je aanmelden voor alle activiteiten, maar ook per onderdeel en na afloop van het programma zit je helemaal nergens aan vast. Hierbij het programma:

Badminton

We beginnen in de sporthal van de Brinkhof. Op dinsdag 25 februari, 3, 10 en 17 maart kan er vanaf 20:30 uur gebadmintond worden en kun je lekker bewegen tijdens het welbekende spel met een racket en een pluimpje. De trainers van Badmintonclub Norg zijn aanwezig om je op weg te helpen en slagtechnieken bij te brengen.

Aquapowerrr

Aquapowerrr is een zeer stevige en pittige work-out waarbij keihard gewerkt wordt aan kracht en conditie. De lessen bestaan uit gevarieerde en uitdagende oefeningen in diep en ondiep water en soms ook op de kant. Er wordt gewerkt aan alle spiergroepen. De lessen worden gegeven op maandag 23 en 30 maart, 6 en 20 april om 20:00 uur in het Molenduinbad.

Mindful Yoga

Ita Duursema verzorgt vier lessen Mindfyl Yoga. In deze lessen worden yoga oefeningen gecombineerd met meditatie, met aandacht voor ademhaling, gedachten en gevoelens. Het versterkt een positieve houding tegenover zowel lichamelijk als geestelijk ongemak. Het vergroot je gevoel van ontspanning, vertrouwen en welzijn. De lessen worden gegeven op dinsdag 24 & 31 maart, 14 & 21 april om 19:00 uur in de dorpshuiszaal van de Brinkhof.

Padel

De Norger Tennis Vereniging heeft sinds vorig jaar twee nieuwe padelbanen. Padel is een nieuwe en innovatieve racketsport met kenmerken van tennis en squash en wordt gespeeld tussen vier glazen wanden. Tijdens onze vierweekse cursus worden, door de trainers van Tennis- en Padelschool Noordenveld, regels, basistechnieken en tactieken uitgelegd. Je bent welkom op het tennispark aan de Eenerstraat op donderdag 7, 14 & 28 mei en 4 juni  tussen 18:15 en 19:00 uur.

Klootschieten

Klootschieten is een (bos)wandeling (over deels verhard, deels onverhard terrein) met wedstrijdelement, waar iedereen, jong en oud, sportief of niet, aan mee kan doen. In teams probeer je in zo weinig mogelijk worpen een parcours af te leggen. Dit doe je met een kloot, een verzwaarde bal / kogel. Op woensdag 20 & 27 mei, 3 & 10 juni ben je van harte welkom; het vertrek is om 19:00 uur vanaf de parkeerplaats achter Café Zwaneveld.