Het is tijd om weer in actie te komen!

Ook in het najaar van 2021 biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode september tot en met december. Er worden zeven verschillende activiteiten aangeboden; een mooie manier om wat nieuwe sporten uit te proberen of reeds bekende sporten te herontdekken. Er zit vast wat van je gading bij! Je kunt je aanmelden voor alle activiteiten, maar ook per onderdeel en na afloop van het programma zit je helemaal nergens aan vast. Hierbij het programma:

Survival voor beginners

Altijd al nieuwsgierig wat ze toch doen op de survivalbaan tussen zwembad en tennisbaan? Dit is je kans! Op zaterdagochtend van 10:45 tot 12:15 uur is er een speciale groep voor beginners, waarbij je onder andere technieken leert om over de hindernissen te kunnen gaan. Je bent welkom op 11, 18 & 25 september en 2 oktober. 

Padel

De Norger Tennis Vereniging heeft sinds 2019 twee padelbanen. Padel is een nieuwe en innovatieve racketsport met kenmerken van tennis en squash en wordt gespeeld tussen vier glazen wanden. Tijdens onze vierweekse cursus worden regels, basistechnieken en tactieken uitgelegd. De lessen worden gegeven op het tennispark aan de Eenerstraat op maandag 4, 11 & 25 oktober en 1 november van 17:30 tot 18:30 uur. 

Judo

Judo is een vechtsport, maar ook veel meer dan dat. Je leert vallen en valbreken, voor jezelf opkomen en met respect met elkaar om te gaan. En je bent nooit te oud om het te leren! Op donderdag 7, 14 & 28 oktober en 4 november van 19:45 tot 21:00 uur kun je het naar hartenlust uit proberen bij judovereniging Yusegachi in het Bewegingscentrum. 

Stoelyoga

Stoelyoga is een hele laagdrempelige vorm van yoga, een rustige variant die voor iedereen haalbaar is, ongeacht lenigheid, conditie of leeftijd. Ook ideaal voor mensen met fysieke klachten of herstellende van een blessure. Je kunt namelijk rustig blijven zitten, of de stoel gebruiken als een steuntje. De lessen worden gegeven door Karen van den Bergh op woensdag 27 oktober en 3, 10 & 17 november in de Brinkhof.

Pilates

Pilates is een trainingsvorm waarbij er voornamelijk oefeningen op de mat worden gedaan, met het accent op buik, rug en bekken. De les is geschikt voor iedereen die wil werken aan een betere lichaamshouding, een sterker lichaam en soepele spieren. Om het eens te ervaren nodigen we je uit om mee te doen op maandag 25 oktober, 1, 8 & 15 november in de sporthal van de Brinkhof.

Floatfit

Een work-out op een drijvende mat op het water. Intensieve oefeningen staan op het programma zoals squats, opdrukken, sprongen en stabiliteitsoefeningen. Doordat je op een instabiele ondergrond staat, worden de spieren die voor evenwicht zorgen, flink op de proef gesteld. Dit moet je een keer geprobeerd hebben! En dat kan op maandag 1, 8, 15 & 22 november om 20:30 uur in het Molenduinbad.

Spinning

Man of vrouw, jong of oud, het maakt bij spinning niet uit; iedereen kan op de fiets stappen! Het is goed voor je conditie, voor de vetverbranding en voor het verstevigen van je billen en benen. Ga gerust de uitdaging aan op donderdag 2, 9, 16 & 23 december om 19:00 uur in het Bewegingscentrum. 

Kosten en aanmelden

Dankzij subsidie van de Gemeente Noordenveld kosten de activiteiten in het kader van de sportpas slechts € 17,50 per onderdeel. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg of 06-57133765. Ook voor al je vragen.