Gratis activiteiten op 5 oktober in Norg

De Brinkhof, Kop van Drenthe Op Fietse en Beweegdorp Norg organiseren op vrijdag 5 oktober 2018 het ‘Festival Op Fietse’. Gedurende de dag staan er in en rondom de Brinkhof veel verschillende activiteiten voor jong en oud op het programma, die we graag met jullie delen.

Opening

Wethouder Kirsten Ipema van de gemeente Noordenveld komt ons festival openen om 08:30 uur. Zij doet dat in de sporthal van de Brinkhof, waar de schooljeugd dan inmiddels is verzameld. Zij worden na de opening getrakteerd op een demonstratie biketrial van Rick Koekoek. Met zijn vermelding in het Guinness Book of World records en zijn nummer 2 positie op de wereldranglijst trial, zorgt Rick voor spanning en sensatie. Publiek is van harte welkom.

Scholen

Na de opening hebben we, in samenwerking met de Hekakker en het Nassaucollege, een mooi programma voor de jeugd opgesteld. De kids uit de bovenbouw van de Hekakker mogen zich melden bij de Tour de Fun Bus van SportDrenthe voor een mountainbikeclinic. Ook gaan ze onder leiding van hun vakleerkracht behendigheidsspelletjes doen op het schoolplein. Hun programma wordt afgesloten met een fietsquiz onder leiding van de Bike Brothers. Dat wordt lachen!

Het Nassaucollege staat de hele dag in het teken van de fiets. Er zijn mountainbike- en biketrialclinics, leerlingen kunnen terecht bij onze plaatselijke fietsenmakers voor fietscontrole, ze krijgen voorlichting en een theatervoorstelling aangeboden.

Voorlichting, fietstochten en ontdekken van nieuwe mogelijkheden

’s Middags bieden we tal van activiteiten aan voor inwoners van Norg, Noordenveld en omgeving. We starten om 13:00 uur met een presentatie van de Fietsersbond, gericht op senioren, waarbij onderwerpen aan de orde komen als veranderingen in het verkeer, wat verandert er bij jezelf als oudere en hoe ga je daarmee om in het verkeer. Tussen 13:30 en 14:00 uur kun je vertrekken voor diverse leuke (fiets)tochten. Je kunt kiezen uit routes voor gewone fietsen en/of e-bikes, een tocht op de racefiets of mountainbike en een scootmobielrit. Ondertussen bestaat er op de parkeerplaats aan de sporthalzijde van de Brinkhof de mogelijkheid om mountainbikes, e-bikes, scootmobielen en driewielers te testen. Hiervoor werken we onder meer samen met Stellingwerf Tweewielers,  Fietsservice Norg en Zorgplaza. Tevens wordt er een oefenparcours uitgezet om bepaalde vaardigheden te testen, zoals linksaf slaan, slalom en een noodstop maken.

Entertainment 

Een festival zou geen festival zijn zonder een stukje entertainment. Tussen 13:30 en 14:00 uur staat de Historische Fietsgroep Noord opgesteld bij de hoofdingang van de Brinkhof. Daarna gaan ze een tour door Norg maken, waarbij de Wiekslag (doorkomst rond 14:15 uur) en de Vijversburg (circa 14:45 uur) worden aangedaan. Hier kun je de oude fietsen en bijpassende kleding van dichtbij bekijken.

Vanaf 16:00 uur tref je theatergezelschap ‘de Bike Brothers’ aan in de binnenbrink van de Brinkhof. Zij organiseren het NK (Norger Kampioenschap) Slow Biking, een wedstrijdje sloom fietsen. Of ga je liever de uitdaging aan op een mini bike? De Bike Brothers zijn enthousiast, hebben humor en omlijsten hun activiteiten met muziek. Deze ludieke en leuke act valt zeker weten in de smaak bij jong en oud!

Om 19:00 uur maken we het toneel vrij voor voormalig wielrenner én meesterknecht Gert Jakobs. Hij deed vijf keer mee aan de Tour de France (reed er vier uit), nam deel aan de Olympische Spelen en was ook nog actief als marathonschaatser. Hij vertelt met passie en humor over zijn ervaringen in de wielrennerij.

Deelname aan al deze activiteiten is gratis!

Voor de liefhebber hebben we iets speciaals. Een zogenaamd arrangement.

Arrangement

Speciaal voor businessclubs, fietsvrienden, wielerclubs, ondernemers en iedereen die het gewoon heel erg leuk vindt, bieden we een mooi arrangement aan. We starten met een motivatie– en inspiratiespeech van Gert Jakobs, waarna je op pad gaat op je gewone fiets, de mountainbike of de racefiets. Bij terugkomst is er de mogelijkheid om te douchen, een netwerkborrel en entertainment door de Bike Brothers. Na een fijn warm buffet schuif je aan bij de presentatie van Gert Jacob. Deelname aan het geheel verzorgde arrangement kost € 45,00 p.p. en aanmelden kan tot uiterlijk 1 oktober aanstaande via info@beweegdorpnorg.nl. Ook voor al je vragen!

Download de PDF van Programma OP Fietse 5 oktober