De Norgerlympics 2013 vinden plaats tussen zaterdag 15 juni (openingsceremonie) en vrijdag 28 juni (sluitingsceremonie). Bijna twintig verschillende activiteiten. Van vissen, zwemmen en klootschieten tot cross country golf, beachvolleybal, buurtenvoetbal en de Avondwandelvierdaagse. Nieuw zijn de atletieksportdag van het Dr. Nassaucollege, kennismaken met de badmintonsport, biljarten en een spinning marathon. Bestuurslid Siebren van der Molen presenteerde in de Brinkhof vol trots het nieuwe programma. De tweede week van de Norgerlympics staat grotendeels in het teken van de Avondwandelvierdaagse, dat vorig jaar tijdens de Norgerlympics uitgroeide tot een groot succes.

“Het is mooi dat er op basis van de ervaringen van 2012 haast automatisch een nieuw programma voor de Norgerlympics is ontstaan. Het evenement wordt door alle sportverenigingen in de voormalige gemeente Norg gezamenlijk gedragen.”

Gezondheid is een groot goed. “Die gedachte willen we tot uitdrukking brengen bij de openingsceremonie 2013”, zei Hans van den Berg, voorzitter van de Stichting Beweegdorp Norg. “De openingsceremonie bestaat uit de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Op heel bijzondere wijze willen we op die dag de Norgerlympische vlam ontsteken en steun bieden aan al die mensen voor wie gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is.”

Naast bewegen zal er ook uitbundig aandacht komen voor cultuur en krijgen de verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Uiteraard vinden de meeste activiteiten weer plaats op de Brinkhofweide. Op vrijdag de 28ste juni 2013 willen we de tweede Norgerlympics afsluiten met een spetterend feest. Een feest waarbij sport en cultuur als het ware vloeiend in elkaar overgaan. Wat en hoe is nog een verrassing.

Norger sportzomer duurt voort

Als de Norgerlympics 2013 achter de rug zijn, duurt de sportzomer nog voort in Norg met ringsteken (1 juli) de wielerronde (11 juli), de Drentse Fiets4Daagse (23 tot en met 26 juli), het Nationaal Tuigpaardenconcours (31 juli) en het wielerspektakel de Slag om Norg. Deze noordelijke wielervariant van het Italiaanse Strade Bianche staat op 11 augustus op de kalender. Op 1 september is er nog het Regionaal Tuigpaardenconcours. Gedurende het jaar zijn er verschillende hardloop- en ATB-evenementen in Norg. Diverse verenigingen en evenementen staan het gehele jaar in de belangstelling van Beweegdorp Norg dat verbetering van de leefbaarheid in Norg en de omliggende regio hoog in het vaandel heeft staan.