Onder de noemer ‘BeweegReden’ organiseert Beweegdorp Norg, in samenwerking met diverse plaatselijke professionals op het gebied van zorg en sport, trainingsprogramma’s voor inactieve mensen.

In het najaar van 2019 gaan we ons richten op mensen met stress gerelateerde klachten. Stress kan veel verschillende klachten veroorzaken. Een paar voorbeelden hiervan zijn: (over)vermoeidheid,      gespannen spieren, hoofdpijn, vaak prikkelbaar, onzekerheid, angstig, piekeren, slecht slapen. Duurt dit te lang of heb je geen tijd om te herstellen, dan worden de gevolgen op steeds meer gebieden    merkbaar. Het is dan ook belangrijk om hier iets aan te doen!

Sporten of gewoon dagelijks bewegen helpt ontzettend om je hoofd even leeg te maken. Bovendien maak je bij bewegen het hormoon endorfine aan. Daardoor denk je stukken positiever en voel je je veel fijner en vrolijker. Met andere woorden: Bewegen zorgt direct voor minder stress!

Met ons programma willen wij ervoor zorgen dat je lekkerder in je vel zit, je fitter en gezonder gaat  voelen én dat je een blijvend actievere leefstijl ontwikkelt.

Programma

BeweegReden duurt 12 weken, waarin je 2x per week gaat bewegen. Er komen in het programma  zes verschillende activiteiten aan bod, waarbij we rekening houden met de doelgroep. Zo gaan we  lekker naar buiten om te wandelen en hard te lopen. Alleen al in de natuur zijn, heeft aantoonbare gunstige effecten op het   herstel bij stress. Yoga en Mindfulness zijn in het programma opgenomen, omdat ontspannen en aandacht voor het hier en nu heel belangrijk zijn. Voor de fun hebben we ook nog badminton en survival aan het programma toegevoegd.   

Daarnaast organiseren we interactieve voorlichtingsbijeenkomsten over voeding, omgaan met valkuilen, leren pauzeren en goed slapen.

Coach

De deelnemers aan BeweegReden worden bijgestaan door een coach, die bij alle activiteiten aanwezig is. Bea Hoekstra neemt deze taak op zich. Ze heeft in de Brinkhof haar eigen praktijk voor therapie, coaching en training (van Zwaar naar Lichter) en heeft er weer zin in om haar steentje aan BeweegReden bij te dragen. Bea spreekt samen met jou een doel af, motiveert, stimuleert en stuurt bij, daar waar nodig, zodat je met vertrouwen en binnen je eigen grenzen mee kunt blijven doen.

Informatieavond

Voor meer informatie ben je van harte welkom op onze informatieavond op woensdag 25 september aanstaande, van 19:30 tot 21:00 uur in de raadzaal van de Brinkhof. Huisarts Margreet Teelken van huisartsenpraktijk Heijstra/Kremer zal een inleiding verzorgen over het belang van bewegen bij stress, coach Bea Hoekstra en de aanbieders van activiteiten stellen zich voor, je krijgt een uitgebreide toelichting op het programma en hoort ervaringen van andere deelnemers. Verder is er gelegenheid tot het stellen van vragen en tot slot kun je je direct aanmelden als deelnemer. In verband met de doelgroep kunnen er slechts vijftien  mensen aan het programma meedoen.

 Aanmelden voor de informatieavond kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg, via info@beweegdorpnorg.nl of 06-37430610. Ook voor al je vragen.