Programma Sportpas Norg

Ook in het najaar van 2019  biedt Beweegdorp Norg weer de sportpas aan. Een gevarieerd sportprogramma in de periode september t/m december. Er worden zes verschillende activiteiten aangeboden; een mooie manier om wat nieuwe sporten uit te proberen of reeds bekende sporten te herontdekken. Er zit vast wat van je gading bij! Je kunt je aanmelden voor alle activiteiten, maar ook per onderdeel en na afloop van het programma zit je helemaal nergens aan vast. Hierbij het programma:

Aquaspinning

De eerste activiteit vindt plaats in het zwembad. AquaSpinning is fietsen in het water. Het is een ideale training om conditie en kracht op te bouwen. De weerstand van het water zorgt voor een stevige training met hoge vetverbranding. Niet alleen de benen worden getraind, maar ook de armen en het bovenlichaam komen aan bod. De lessen worden gegeven op maandag 23 en 30 september, 7 en 14 oktober om 20:30 uur in het Molenduinbad.

Mountainbiken

Ben je onlangs gestart met mountainbiken en heb je nog nooit een techniektraining gevolgd? Dan zijn onze clinics op zondagochtend echt iets voor jou. Tijdens 2 trainingen van ieder 3 uur schaaf je jouw techniek bij zodat je met een veilig en vertrouwd gevoel op pad kunt. Schakelen, remmen, hoe neem ik een bocht of een afdaling, het komt allemaal aan bod. Het verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover de Norgerberg, waar je op zondag 10 en 17 november om 09:00 uur verwacht wordt.

YinYoga

Een fijne les, waarbij je even niet heel intensief hoeft te bewegen, maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Deze rustige yogavorm is gebaseerd op langdurige rek van bindweefsel. De voornamelijk liggende en zittende houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden, waarbij de aandacht gericht is op ademhaling, voelen, ontspannen en loslaten. Je bent van harte welkom in de Brinkhof op dinsdag 29 oktober, 5, 12 en 19 november, de les begint om 19:30 uur.

Padel

De Norger Tennis Vereniging heeft sinds kort twee nieuwe padelbanen. Padel is een nieuwe en innovatieve racketsport met kenmerken van tennis en squash en wordt gespeeld tussen vier glazen wanden. Tijdens onze vierweekse cursus worden regels, basistechnieken en tactieken uitgelegd. Je bent welkom op het tennispark aan de Eenerstraat op donderdag 26 september, 3, 10 en 17 oktober tussen 18:00 en 19:00 uur.

Badminton

Op dinsdag 26 november, 3, 10 en 17 december kan er gebadmintond worden in de sporthal van de Brinkhof. Vanaf 20:30 uur kun je lekker bewegen tijdens een leuk spel met een racket en een pluimpje. De trainers van Badmintonclub Norg zijn aanwezig om je op weg te helpen en slagtechnieken bij te brengen.

Groepslessen voor beginners

Bij Bewegingscentrum Norg staan er in het najaar weer een heleboel nieuwe groepslessen op het rooster. Wil jij daarmee beginnen, maar heb je geen idee wat het inhoudt? Of vind je het leuk om eens iets nieuws uit te proberen? Doe dan mee met onze introductiecursus ‘groepslessen voor beginners’. Op het programma staat op woensdag 27 november om 19:00 uur Bootcamp, op woensdag 4 december om 20:00 uur Battle, op dinsdag 10 december om 19:00 uur FitToon en op dinsdag 17 december om 20:00 uur JumpFit.

Kosten en aanmelden

Dankzij subsidie van de Gemeente Noordenveld kosten de activiteiten in het kader van de sportpas slechts € 17,50 per onderdeel. Aanmelden kan bij Afien Baving van Beweegdorp Norg via info@beweegdorpnorg of 06-37430610. Ook voor al je vragen.