Tevreden. Zonder meer tevreden zijn de organisatoren van wandelvereniging Eendracht uit Assen over de opkomst bij de eerste avond van de avondvierdaagse in Norg. Bijna driehonderd deelnemers schreven zich uiteindelijk in om vijf of tien kilometer te lopen. Het was tijdens en na het inschrijven en bij terugkomst van de wandelaars gezellig druk op de Brinkhofweide.

De verkeersregelaars zorgden ervoor dat alles in goede banen werd geleid en dat de wandelaars – jong en oud, Norgers en vakantiegangers – hun toch veilig konden lopen. Het ging de eerste avond via de rand van Pelinckstuin naar het Norgerholt en over de es bij Westervelde om vervolgens naar Norg terug te keren. Jaap Spithost van COOP zorgde onderweg voor de welkome verfrissingen, want het was warm en dus dorstig weer.

Het is niet per se nodig om vier avonden te lopen. Er kan ook elke dag afzonderlijk worden gelopen. Alleen de vierdaagse medaille ontvangt men dan niet. Gezien het aanstekelijk enthousiasme van de eerste avond, zal het de organisatie niet verbazen dat het aantal van driehonderd deelnemers de komende avonden wordt overtroffen. Een mooi resultaat, aangezien Norg de traditie van een avondwandelvierdaagse al jaren ontbeert…