Afwisseling, puur natuur, lichaamsbeweging, verzorging onderweg, sfeervolle en knusse plekjes en adembenemend vergezichten. Vier dagen achter elkaar vijf of tien kilometer wandelen door de mooie natuurgebieden rond Norg, die direct aan het dorp grenzen. Is de vijf kilometer vooral aan te bevelen voor leerlingen van basisscholen en hun begeleiders, de wandelingen van tien kilometer zijn uitermate geschikt voor die wandelaars die echt willen genieten van de combinatie van een paar uur lichaamsbeweging in de mooist denkbare omgeving. Speciaal voor mensen die minder goed te been zijn en/of gebruik maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel wordt er een speciale verharde routes uitgezet. Ook de allerkleinsten kunnen van deze route gebruikmaken

De Norger avondvierdaagse 2014 wordt gehouden van dinsdag 24 tot en met vrijdag 27 juni. Inschrijven is nu al mogelijk.

Wandelaars uit de wijde omtrek van Norg zijn bijkans lyrisch over de mooie routes die grotendeels over onverharde paden gaan. Inschrijven per dag is ook mogelijk. De wandelingen van de vierdaagse voeren u door het afwisselende landschap rond Norg, door de Langeloër-, Molen- en Oosterduinen en het oerbos Norgerholt. Ook staat het typerende esdorpenlandschap garant voor sfeervolle wandelkilometers.

Elke dag zijn er compleet andere routes uitgezet. Onderweg is er een rustpost, waar eten en drinken verkrijgbaar is. Vanaf 17.30 uur kunnen individuele lopers zich opgeven bij de inschrijving op de Brinkhofweide in het centrum van Norg. Er kan tussen 18.00 uur en 18.30 uur gestart worden.

De avondwandelvierdaags in Norg wordt voor de derde keer georganiseerd voor wandelvereniging Eendracht uit Assen en is dit jaar een van de beeldbepalende evenementen van de Norgerlympics. Gedurende dit sportfestijn laten sportverenigingen en – aanbieders zien welke mogelijkheden Norg kan bieden op het gebied van sporten en bewegen. Door de fraaie natuurlijk omgeving is Norg een ideale uitvalsbasis voor buitensporten, zoals wandelen, paardrijden, survival en fietsen.

Zowel groepen als individuele lopers kunnen zich nu al inschrijven via e-mail: tsurie@tele2.nl. Bel voor meer informatie: 0592 – 612211 of 06 – 1355 2199..