Sinds april 2015 organiseert Beweegdorp Norg BeweegReden, een fantastisch programma om inactieve mensen in beweging te krijgen. Tot nu toe hebben 48 mensen aan het programma meegedaan en ze zijn daarover unaniem enthousiast. Gebaseerd op de ervaringen van deze mensen vertellen we hier waarom we overtuigd zijn van de werking van BeweegReden:

  1. De huisartspraktijken in Norg hebben het programma omarmd. Zij leveren een actieve bijdrage en – nog veel belangrijker – zij motiveren hun patiënten om mee te doen.
  1. Alle deelnemers worden getest aan het begin en het einde van het programma door de fysiotherapeuten van zowel Fysiotherapie Norg als Praktijk de Roef. Met de testuitslagen kunnen we daadwerkelijk aantonen dat onze deelnemers er beter van worden!

  1. Er is veel aandacht voor voorlichting over voeding in het programma. Samen met de diëtisten, die verbonden zijn aan de huisartspraktijken, hebben we interactieve voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd om vastgeroeste eetpatronen te doorbreken. In het nieuwe programma nemen huisarts Margreet Teelken en gewichtsconsulente Barbara Kalb het stokje over.
  2.  Twee keer per week sporten is niet niks als je dat normaal gesproken nooit doet. Maar het went snel en al na een paar weken voel je de positieve effecten van meer bewegen. Je voelt je fitter en het kan zelfs zo zijn dat je minder medicijnen nodig hebt.
  1. Samen sporten is leuker! Vriendschappen ontstaan en sportmaatjes worden gevonden, waarmee mensen na afloop van het programma blijven sporten. Zo snijdt het mes aan twee kanten: de deelnemers blijven in beweging en het levert de sportaanbieders nieuwe leden op!
  1. Er is een grote diversiteit aan sporten, waarmee je kennis maakt, zoals wandelen, zwemmen, mountainbiken, badminton, tennis, conditietraining, fitness, survival, korfbal, yoga, cardio boksen.
  1. De begeleiding door leefstijlcoach Jeroen Grevink krijgt van de deelnemers een dikke 10. Hij is de verbindende factor en altijd aanwezig. Bovendien belt hij je als je niet komt opdagen. Een betere stok achter de deur kun je je niet wensen.
  1. Bewegen in een groep is bij uitstek een sociale aangelegenheid. De sfeer is goed, het is gezellig, je ontmoet nieuwe mensen, je deelt ervaring, motiveert en stimuleert elkaar en staat daardoor positiever in het leven.
  1. Deelname aan BeweegReden is erg goedkoop. Dankzij subsidies betaal je per sportles slechts € 2,50. De rest (testen, voorlichting en begeleiding) krijg je er helemaal gratis bij!
  1. Alles wordt voor je geregeld, je hoeft je alleen maar zelf aan te melden. Hoeveel makkelijker wil je het hebben?