Gymles in het echt van Olga Commandeur

Eind 2021 bestond Beweegdorp Norg 10 jaar. Je begrijpt vast wel waarom we dat destijds niet gevierd hebben, maar dat maken we in 2022 helemaal goed! Dat doen we met een symposium op 4 november, een dag op wieltjes voor de scholen op 16 september en om te beginnen met een BeweegFestival op de Brinkhofweide op zaterdag 14 mei aanstaande. Helemaal gratis kun je aan diverse activiteiten meedoen.

De dag begint om 10:00 uur met Olga Commandeur. Je weet wel, die leuke dame van Nederland in Beweging. Ze verzorgt een interactieve workshop over bewegen en vitaliteit en wil mensen vooral motiveren om meer in beweging te komen. Deze keer geeft ze haar aanwijzingen niet op televisie maar in levende lijve. Hoe leuk is dat? Trek makkelijk zittende kleding aan en doe mee!

Tussen 10:00 en 15:00 uur is de ‘Gezonde Huiskamer’ aanwezig. Dit is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) leefstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren. De test begint met het meten van de lengte en het gewicht. Vervolgens wordt de lichaamssamenstelling bepaald en ook wordt er gekeken naar de knijpkracht en de bloeddruk. Daarna wordt een vragenlijst afgenomen over o.a. voeding, beweging en slaap. De uitslag wordt besproken met een leefstijladviseur en krijg je op papier mee naar huis. Als je wilt, dan kijken we samen of er in Norg passend sport- of beweegaanbod voor je is. 

En moet je even wachten, omdat het druk is in de huiskamer, dan is er voor iedereen gratis koffie en thee. Of je stapt op één van onze smoothie-fietsen, waarmee je al fietsende je eigen smoothie kunt maken. Mag je vooraf ook nog kiezen welke smaak…

Hou je van wandelen? We zetten een leuke route van ongeveer vijf kilometer uit, die je tussen 11:00 en 14:00 uur kunt lopen op eigen gelegenheid. We proberen tijdens de wandeling je brein ook een beetje te trainen, want her en der in het bos vind je vragen en opdrachten, die voornamelijk over sport en bewegen gaan. Voor onderweg krijg je een gezonde versnapering mee.

Zin om ons feestje met ons mee te vieren? Dan zien we je graag op zaterdag 14 mei op de Brinkhofweide!