Norg heeft vele sportverenigingen. Sommige hebben veel leden en timmeren flink aan de weg met een populaire sport, andere zijn bij veel Norgers minder bekend. De Stichting Beweegdorp Norg laat u graag kennismaken met het rijke scala van sportverenigingen van het dorp. 

Deze week de VV GOMOS.

 

1.Welke sport beoefenen jullie en sinds wanneer bestaat de club?

 

V.v. GOMOS is de enige voetbalclub die Norg rijk is. De naam GOMOS staat officieel voor Goede Oefening Maakt Ons Sterk. De vereniging is opgericht op 1 juni 1945 en is ontstaan door fusies van verschillende voetbalverenigingen uit Norg en rondom Norg. Al sinds de oprichting zijn geel en zwart de clubkleuren. .

 

 

2.Waar trainen en spelen jullie?

 

Voetbalvereniging GOMOS heeft een zeer fraai sportpark gelegen aan de Schapendrift in Norg. Alle trainingen en (thuis)wedstrijden vinden plaats op het Sportpark Schapendrift. Onlangs is de toegangsweg naar het sportpark vernieuwd en is er een prachtige nieuwe parkeerplaats in gebruik genomen.

 

3.Hoeveel seniorleden heeft de club en hoeveel teams zijn er?

 

In totaal telt de vereniging ongeveer 330 leden. Hiervan zijn er 135 seniorenleden. Er is een enthousiast damesteam en verder komen er zes senioren mannenelftallen uit in de competitie. Naast het presteren staat bij GOMOS de gezelligheid voorop. Voor de leden worden regelmatig diverse activiteiten georganiseerd. Zo wordt er onder andere jaarlijks in de winter een groot zaalvoetbaltoernooi gehouden en worden in de kantine diverse feestjes georganiseerd. Het voetbalseizoen wordt altijd feestelijk afgesloten met de GOMOS-dag.

 

 

4.In welke competitie speelt het hoogste team van de dames en de heren?

 

Het eerste elftal van de voetbalvereniging komt uit in de Derde klasse A van de KNVB voetbalcompetitie. Helaas is het vlaggenschip van vereniging het afgelopen seizoen gedegradeerd van de tweede naar de derde klasse. Het damesteam komt uit in de vierde klasse.

 

5.Wat is het grootste succes van de club in de afgelopen jaren?

 

Op voetbalgebied is het grootste succes dat het eerste elftal het afgelopen decennium met grote regelmaat op tweede klasse niveau heeft gevoetbald. Tussen 2001 en 2006 streed de club daarnaast zelfs mee om promotie naar de eerste klasse. Ook mag de promotie van het tweede elftal naar de reserve hoofdklasse enkele jaren geleden een hoogtepunt genoemd worden.

In juni 2011 heeft de voetbalvereniging een grote evenementen- en actieweek georganiseerd. Onder de naam ‘GOMOS Groeit’ werden onder andere een forumavond (met Johan Derksen, Toine van Peperstraten en Hans Nijland), een grote veiling, sponsorloop, schijt-je-rijk actie en tal van andere evenementen georganiseerd. De opbrengst van de actie bedroeg maar liefst € 53.000,- netto. Dit geld is bestemd voor de renovatie van de kantine en de aanleg van een kunstgrasveld. De gehele actie, maar vooral de onderlinge saamhorigheid en de bereidheid van een ieder om mee te helpen, zijn aan te merken als een zeer groot succes.

 

6.Hoeveel jeugdleden zijn er, en hoeveel teams zijn er?

 

Er komen in totaal 15 jeugdteams uit in de competitie. Een van deze 15 teams is een meisjesteam. In totaal spelen er ongeveer 195 jeugdleden bij v.v. GOMOS. Naast de jeugdleden worden ook de allerjongste jongens en meisjes van 4 en 5 jaar klaargestoomd voor de jeugdopleiding van v.v. GOMOS. Deze beginnende jongens en meisjes worden bij GOMOS de smurfen en kabouters genoemd. In principe probeert GOMOS om alle teams tweemaal in de week te laten trainen. De wedstrijden worden door de jeugd op zaterdag gespeeld.

 

7.Heeft de club betaalde trainer(s) of is iedereen vrijwilliger?

 

Voetbalvereniging GOMOS probeert zoveel mogelijk gebruik te maken van vrijwilligers. Dit lukt ook heel aardig; er zijn maar liefst 200 vrijwilligers die allemaal op hun eigen manier een steentje bijdragen aan de club. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld het trainen/begeleiden van een jeugdteam, het draaien van kantinedienst of het  uitvoeren van diverse onderhoudswerkzaamheden aan de accommodatie. Toch kan GOMOS niet zonder enkele betaalde krachten. Onder andere hoofdtrainer Harry Tip en Ab Rutten, de trainer van het tweede elftal en hoofdjeugdtrainer, krijgen een vergoeding voor hun werkzaamheden.

 

8.Uit hoeveel leden bestaat het bestuur en wie is de voorzitter?

 

Het bestuur van v.v. GOMOS bestaat uit 9 functies en uit 8 personen. Harry van Kooten is belast met twee functies. Hij is wedstrijdsecretaris en is ook bestuurslid voor jeugdzaken. Voorzitter van het bestuur is Wietze de Wind. Inmiddels staat hij al weer een flink aantal jaren aan het roer als voorzitter van de voetbalvereniging.

 

9.Zij er bedrijven die aan sponsoring doen en/of geeft de gemeente subsidie?

 

GOMOS kan gelukkig buigen op een zeer groot aantal sponsoren. Zonder deze sponsoren zou het ons niet lukken om het hoofd financieel gezien boven water te houden. Hoofdsponsor is Garage Dorenbos uit Norg. Sponsoren hebben bij GOMOS diverse mogelijkheden. Zo is het mogelijk om een team te voorzien van shirts, trainingspakken, tassen en dergelijke. Daarnaast kan sponsoring bestaan uit het afnemen van een reclamebord langs het veld. Ook hebben wij enkele bijzondere sponsoren. Zo is Café Zwaneveld de sponsor van ons prachtige scorebord, verzorgt Drukkerij Koops al het papier en drukwerk en heeft Blencom ervoor gezorgd dat alle leiders en trainers in dezelfde kleding lopen. Het is op deze plaats helaas niet mogelijk om al onze sponsoren te noemen. Wij zijn al onze sponsoren erg dankbaar voor hetgeen ze voor onze voetbalvereniging betekenen.

 

10.Wat is jullie grootste wens voor de toekomst?

 

De allergrootste wens van de voetbalclub is om op korte termijn de beschikking te krijgen over een kunstgrasveld. De eigen trainingsvelden zijn na een natte periode al snel erg slecht te bespelen. Een kunstgrasveld is nagenoeg altijd te bespelen en daarnaast is een kunstgrasveld ook veel intensiever te gebruiken als een normaal voetbalveld. Met de actie GOMOS Groeit hebben we een eerste stap(je) gezet naar de aanleg van een kunstgrasveld. Daarnaast is bij GOMOS een speciale commissie al enige tijd bezig om de mogelijkheden van een kunstgrasveld te onderzoeken. Met de nodige creativiteit en financiële middelen lukt het ons misschien om op (korte) termijn te starten met de aanleg van een kunstgrasveld.

Afzender:

Michaël Wiese

Functie: Voorzitter activiteitencommissie en leider van GOMOS 3

In het verleden: Bestuurslid, voorzitter jeugdbestuur en voorzitter GOMOS Groeit