Norg heeft vele sportverenigingen. Sommigen hebben veel leden en timmeren veel aan de weg met een veel beoefende sport, andere zijn bij veel Norgers minder bekend. De Stichting Beweegdorp Norg laat u graag kennismaken met het rijke scala van sportverenigingen van het dorp. 

 

10 vragen aan:  Volleybalvereniging Novok.

 

Welke sport beoefenen jullie en sinds wanneer bestaat de club? 

Volleybalvereniging en is opgericht in 1975

 

Waar trainen en spelen jullie?

We trainen en spelen in de sporthal de Brinkhof te Norg

 

Hoeveel (senior)leden heeft de club en hoeveel teams zijn er?

De vereniging bestaat uit 21 seniorenleden. Niet alle seniorenleden spelen Nevobocompetitie. De beschikbare leden zijn verdeeld over een damesteam en een heren team. Het damesteam speelt in de Nevobocompetitie en de heren spelen met een team in de recreantencompetitie.

 

In welke competitie speelt het hoogste team van de dames en de heren? 

Dames 1 speelt in de RegioNoord competitie, 3e klas. De heren spelen in de recreatieve competitie in de regio Assen, 2e klas.

 

Wat is het grootste succes van de club in de afgelopen jaren?

Heren team 1 speelde promotie voor de promotieklasse in de Nevobo competitie.

 

Hoeveel jeugdleden zijn er, en hoeveel teams zijn er? 

De vereniging heeft 22 jeugdleden welke zijn verdeeld over 3 teams. Jongens B en meisjes C. En er is nog een mini team in niveau 6.

 

Heeft de club betaalde trainer(s) of is iedereen vrijwilliger?

De vereniging NOVOK heeft gelukkig veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de club. Bijvoorbeeld de bloemetjesactie in de maand april en het jeugdkamp dat in de maand september wordt georganiseerd voor de jeugd.

 

Uit hoeveel leden bestaat het bestuur en wie is de voorzitter? 

Het bestuur bestaat uit 6 bestuursleden en de voorzitter van het bestuur is Wiebe Hagedoorn.

 

Zijn er bedrijven die aan sponsoring doen en/of geeft de gemeente subsidie? 

Er zijn bedrijven die de sportvereniging sponsoren door middel van ballensponsoring en met shirtsponsoring. Daarnaast sponsoren bedrijven de vereniging via advertenties in de clubkrant van de vereniging. De gemeente Noordenveld geeft subsidie aan de vereniging voor jeugdactiviteiten.

 

Wat is jullie grootste wens voor de toekomst?

De wens bestaat vooral uit een toename van het aantal actief spelende leden zodat de volleybalvereniging bestaansrecht binnen de voormalige gemeente Norg blijft houden. Daarnaast zien we graag dat er meer publiek komt naar de thuiswedstrijden van Dames 1 op de vrijdagavond.