Een mooi nieuw parcours, een groot en sterk deelnemersveld, ideale weersomstandigheden. De Intersport Superstore Roden Cross – die op zaterdag 30 november in de Langeloërduinen bij Norg werd gehouden – kende louter winnaars. Daarbij past dat de wedstrijd zowel bij de dames als de heren senioren werd gewonnen door atleten van hoog niveau. Erik Driessen uit Vollenhove won bij de heren senioren in een supersnelle tijd van 28 minuten en 51 seconden, op de tweede plaats gevolgd door Henk Bakker uit Groningen. Derde werd Joris Kampen uit Groningen. Bij de dames won Stefanie Bouma (32 minuten en 33 seconden) uit Groningen, voor Jelly van der Kloet en Jasmin Hillebrink.

De achttiende editie van de Intersport Superstore Roden Cross in Norg – georganiseerd door de Stichting Loopsport Norg – vond plaats op een geheel vernieuwd parcours met start en finish in het bos en had een lengte van ongeveer negen kilometer (drie rondjes). “Een supermooie cross”, riep winnaar Erik Driessen na afloop. “Maar het was wel zwaar.” Dat werd de toeschouwers wel duidelijk bij het zien van de getekende gezichten van de finishers. Volwassenen en jeugd brachten samen meer dan vijfhonderd deelnemers naar de Norger bossen. Ruim meer dan in voorgaande jaren. De start moest zelfs even worden uitgesteld in verband met de vele inschrijvingen. De wedstrijd – in verschillende categorieën – was onderdeel van het Runnerswold Loopcircuit Noord-Nederland. De prijzen bij de senioren werden aan het eind uitgereikt bij de kantine van voetbalvereniging Gomos, waar ook de inschrijving plaatsvond.

De ‘Roma Opticiëns jeugdcross’ telde vier categorieën (zowel bij de jongens als de meisjes) en werd – weliswaar met dezelfde start en finish – op een ander parcours gehouden. Winnaars in de categorie 13 tot en met 15 jaar – over een afstand van twee kilometer – werd bij de jongens Thijs Borcheld uit Eelde en bij de meisjes Evelien Kuiper uit Leek.

Overige uitslagen:
Mannen 40+: 1) Wim Opten (Zuidlaren), 2) Arjen Driesen (St. Jansklooster) 3) Martin van der Duim (Drachten)
Mannen 50+: 1) Reinder de Jonge (Assen), 2) Carel Opten (Assen), 3) Klaas Talma (Gorredijk)
Mannen 60+: 1) Karel Edens (Groningen) 2) Henk Aalders (Gieten), 3) Frits Riemersma (Haren)

Vrouwen 40+: 1) Patries Zijlstra (Eenrum), 2) Bertha Bruggenkamp (Smilde), 3) Marjan Oostinga (Eelde)
Vrouwen 50+: 1) Petra Hasper – ten Kate (Meppel), 2) Anna Siebenga (Gasselte, 3) Gonny Houtman (Winsum)

Jeugdcross:
Jongens t/m 7 jaar: 1) Marne van der Kooi (Bergum), 2) Luuk Groenendaal (Eelde), 3) Tom ten Napel (Assen)
Meisjes t/m 7 jaar: 1) Ilse de Weerd (Dwingeloo), 2) Rosa Reinsma (Roden), 3) Hanne Kremer (Eelde)
Jongens 8 t/m 9 jaar: 1) Dylan Lucas (Hoogeveen), 2) Tom Bauknegt (Hoogeveen), 3) Meivano Latchmansing (Groningen)
Meisjes 8 t/m 9 jaar: 1) Noortje Huitema (Groningen), 2) Martje de Weerd (Dwingeloo), 3) Anna-Romée van der Spoel (Eexterveen)
Jongens 10 t/m 12 jaar: 1) Rene Schuitinga (Oldeholtpade), 2) Jamie Verhagen (Eelde), 3) Finn van Pijkeren (Middelstum)
Meisjes 10 t/m 12 jaar: 1) Suzanne Libbers (Adorp) 2) Emy Guikema (Garnwerd) 3) Denice Lucas (Hoogeveen)
Jongens 13 t/m 15 jaar: 1) Thijs Borcheld (Eelde), 2) Niels Visser (Stadskanaal), 3) Jan Douwe Mooij (Beerta)
Meisjes 13 t/m 15 jaar: 1) Evelien Kuiper (Leek), 2) Marit van der Schaaf (Leek), 3) Marjolein Kuiper (Leek)