Persberichten

PERSBERICHT: Regionale aandacht voor initiatief Beweegdorp Norg

Norg, 7 mei 2013

Het lokale initiatief van de Stichting Beweegdorp Norg trekt opnieuw in bredere kring de aandacht. Was Beweegdorp Norg begin dit jaar al een van de onderwerpen tijdens het tweedaagse congres ‘De Kracht van Sport’, ook tijdens het Krimpcafé XL, op 16 mei in Winschoten, wordt het Norger initiatief uitgebreid belicht. Het Kennisnetwerk Krimp Noord-Nederland (KKNN) organiseert in 2013 op diverse locaties in Noord-Nederland de zogenaamde ‘Krimpcafés XL’, informatieve middagen rondom een actueel onderwerp.

Betere leefbaarheid

Een van die initiatieven betreft de NorgerLympics van de Stichting Beweegdorp Norg. Bestuurslid Feliz Goos van Beweegdorp Norg praat in Winschoten over het thema ‘Gezondheid, saamhorigheid en leefbaarheid’, waarbij hij ingaat op de activiteiten en achtergronden van Beweegdorp Norg. “Het gaat uiteindelijk om het bereiken van het zogeheten hogere doel: betere gezondheid van de inwoners, meer sociale cohesie en een betere leefbaarheid. Norg is van oudsher een sportdorp, maar heeft ook te maken met maatschappelijke ontwikkelingen zoals vergrijzing, veiligheid en ontgroening.”

Groot vuur maken

Goos stelde dat de eerste initiatieven voor Beweegdorp Norg van juni 2011 dateren. “Toen ontstonden de eerste plannen. Vanuit de gedachte om lokaal invulling te geven aan de Olympische Spelen die in 2012 hebben plaatsgevonden. De Norgerlympics (gedurende twee weken ruim twintig sportactiviteiten door evenzoveel verenigingen en sportaanbieders) zijn het podium van de verenigingen. Dat is in onze ogen cruciaal als je van een klein vlammetje een groot vuur wilt maken. Ik ben trots op de samenwerking die tussen de verschillende verenigingen tot stand is gekomen. Er ligt inmiddels een goede basis en er is ook weer veel animo voor de Norgerlympics 2013.” Het vooraf erkennen, herkennen en verkennen van wederzijdse belangen is volgens hem een van de sleutels voor het succes. “Een betrokken netwerk en een proces van samenwerking waarbij alles in de juiste volgorde, met de juiste mensen en op het juiste moment plaatsvond. Daarbij is het vooral een kwestie van vertrouwen en geloof erin hebben dat het lukt.”

Noot voor de redactie; niet voor publicatie:

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met Feliz Goos, bestuurslid van de Stichting Beweegdorp Norg, via 06 – 22797194 of e-mail: j.b.f.goos@planet.nl. Website:www.beweegdorpnorg.nl.

 

PERSBERICHT: Norgerlympics 2013: twintig activiteiten in twee weken tijd 

De Norgerlympics 2013 vinden plaats tussen zaterdag 15 juni (openingsceremonie) en vrijdag 28 juni (sluitingsceremonie). Bijna twintig verschillende activiteiten. Van vissen, zwemmen en klootschieten tot cross country golf, beachvolleybal, buurtenvoetbal en de Avondwandelvierdaagse. Nieuw zijn de atletieksportdag van het Dr. Nassaucollege, kennismaken met de badmintonsport, biljarten en een spinning marathon. Bestuurslid Siebren van der Molen presenteerde in de Brinkhof vol trots het nieuwe programma. De tweede week van de Norgerlympics staat grotendeels in het teken van de Avondwandelvierdaagse, dat vorig jaar tijdens de Norgerlympics uitgroeide tot een groot succes.

“Het is mooi dat er op basis van de ervaringen van 2012 haast automatisch een nieuw programma voor de Norgerlympics is ontstaan. Het evenement wordt door alle sportverenigingen in de voormalige gemeente Norg gezamenlijk gedragen.”

Gezondheid is een groot goed. “Die gedachte willen we tot uitdrukking brengen bij de openingsceremonie 2013”, zei Hans van den Berg, voorzitter van de Stichting Beweegdorp Norg. “De openingsceremonie bestaat uit de Samenloop voor Hoop, een 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Op heel bijzondere wijze willen we op die dag de Norgerlympische vlam ontsteken en steun bieden aan al die mensen voor wie gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is.”

Naast bewegen zal er ook uitbundig aandacht komen voor cultuur en krijgen de verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Uiteraard vinden de meeste activiteiten weer plaats op de Brinkhofweide. Op vrijdag de 28ste juni 2013 willen we de tweede Norgerlympics afsluiten met een spetterend feest. Een feest waarbij sport en cultuur als het ware vloeiend in elkaar overgaan. Wat en hoe is nog een verrassing.

Neem voor meer informatie contact op met Hans van den Berg, voorzitter (06 -53784745 of Willem Bakering, pers en publiciteit (06  520 610 69).

 

PERSBERICHT: Norgerlympische cheque voor EHBO’ers en verkeersregelaars

De titel Norgerlympiër van 2012 ging vorig jaar naar de vrijwilligers van de EHBO en de verkeersregelaars. Gedurende twee weken waren zij tijdens de Norgerlympics elke dag present om eventuele blessures te behandelen en het verkeer in goede banen te leiden. “Zonder verkeersregelaars en EHBO’ers is het niet mogelijk om een grootschalig evenement als de Norgerlympics te organiseren”, zei Hans van den Berg, voorzitter van de Stichting Beweegdorp Norg voorafgaand aan de bekendmaking van het Norgerlympics-programma 2013 in de Brinkhof. “We zijn trots op het vele werk dat zij verzetten.”

Voor beide groepen vrijwilligers was er een cheque ter waarde van 150 euro beschikbaar. Van den Berg wees erop dat er op 5 maart een cursus-bijeenkomst in De Brinkhof wordt gehouden. “Het zou mooi zijn als daar heel veel deelnemers op af komen. De bijeenkomst is bestemd voor mensen uit de gemeente Noordenveld. Namelijk een verkeersregelaar die hier de opleiding heeft gedaan mag dienst doen in heel Noordenveld. Van den Berg hoopt dat veel verkeersregelaars zich beschikbaar stellen voor meerdere activiteiten. “En niet alleen aanwezig zijn bij activiteiten van hun eigen vereniging. Hoe meer mensen zich aanmelden, des te meer spreiding tot stand kan worden gebracht. Dan komt het niet steeds op dezelfde mensen neer.”

 

PERSBERICHT: Norgerlympics 2012 opmaat voor de editie van 2013

“Wat hebben we met elkaar een geweldige eerste editie van de Norgerlympics beleefd. Dankzij de formidabele inzet van de verenigingen en sportaanbieders mogen we gerust zeggen dat het op alle terreinen een succes was. We hebben niet alleen gepresteerd en plezier gehad, we hebben er ook van geleerd. Door samen te werken kun je veel meer bereiken dan als vereniging alleen. Samen zijn we veel beter in staat om de verenigingen en Norg op de kaart te zetten. Door samenwerking kunnen nieuwe sportactiviteiten ontstaan en oude weer tot leven komen.” Dat zegt Feliz Goos van de Stichting Beweegdorp Norg.

De evaluaties van de Norgerlympics-editie van 2012 zijn achter de rug, de voorbereidingen voor 2013 in volle gang. Goos: “We hebben geleerd dat sommige combinaties van sportactiviteiten elkaar versterken. Er zijn dus dingen die we in 2013 beter kunnen doen. Op zoek gaan naar activiteiten die elkaar versterken, aandacht voor de planning van een aantal activiteiten, de communicatie en verkeer. Uiteindelijk hebben we een meer dan goed gevoel aan de eerste Norgerlympics overgehouden en is er energie volop om te beginnen met de voorbereiding van de Norgerlympics 2013.”

 

PERSBERICHT: Norgerlympics 2013, de eerste schetsen

De Norgerlympics 2013 vinden plaats tussen zaterdag 15 juni (openingsceremonie) en vrijdag 28 juni (sluitingsceremonie). Gezondheid is een groot goed. “Die gedachte willen we tot uitdrukking brengen bij de openingsceremonie 2013”, stelt Goos. “De openingsceremonie zal bestaan uit de Samenloop voor Hoop, de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. Op heel bijzondere wijze willen we op die dag de Norgerlympische vlam ontsteken en steun bieden aan al die mensen voor wie gezondheid niet altijd vanzelfsprekend is. Naast bewegen zal er ook uitbundig aandacht komen cultuur en krijgen de verenigingen de mogelijkheid zich te presenteren. Uiteraard weer op de Brinkhofweide. Op vrijdag de 28ste juni 2013 willen we de tweede Norgerlympics afsluiten met een spetterend feest. Een feest waarbij sport en cultuur als het ware vloeiend in elkaar overgaan. Wat en hoe is nog een verrassing.”

 

PERSBERICHT: Beweegdorp Norg trots op nominaties Sportgala 2012

Norg, 5 december 2012

Het bestuur van de Stichting Beweegdorp Norg is er trots op dat voor het Sportgala Noordenveld drie Norger sportevenementen zijn genomineerd. Het betreft de – in ere herstelde – Paardencross van Norg, het top D- en C-juniorentoernooi FC Groningen/Gomos en de Norgerlympics (een evenement van de gezamenlijke Norger sportverenigingen en sportaanbieders).

Tot de genomineerden bij de sportvrouwen hoort Lucie Stevens (paardensport), bij de sportploegen is korfbalvereniging DES genomineerd, Flotar is genomineerd bij de sporters met een beperking. Juliëtte Hekman (zwemmen) behoort tot de kanshebbers als sporttalent van 2012.

De Norgerlympics telde ruim veertienhonderd deelnemers, waarbij onder meer nieuwe onderdelen als de avondwandelvierdaagse, beachkorfbal, cross country golf, gezinszwemestafette en de skeelerw edstrijd tot de verbeelding spraken. Ook werd de wielerronde in Norg nieuw leven ingeblazen en was er een indrukwekkende openingsceremonie. De stemmen van het publiek tellen voor de helft mee, een jury is voor de andere helft medebepalend. De stemming sluit op 31 december 24.00 uur.

Het Sportgala Noordenveld – op zaterdag 19 januari 2013 – wordt georganiseerd door de Stichting Sportstimulering Noordenveld, in samenwerking met De Pompstee, de Krant en de gemeente Noordenveld. Tijdens deze avond zal bekend worden gemaakt wie verkozen is tot de beste of meest opvallende sporters van het jaar 2012. De volgende categorieën worden gehuldigd: Sportman van het jaar, Sportvrouw van het jaar, Sporter(s) met een beperking van het Jaar, Sporttalent van het jaar, Sportevenement van het jaar en de  Sportploeg van het jaar. Tevens zal de Sport Oeuvreprijs van het jaar 2012 bekend worden gemaakt.

Noot voor de redactie; niet voor publicatie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Feliz Goos, bestuurslid Stichting Beweegdorp Norg, telefoon: 06 – 22797194. E-mail: j.b.f.goos@planet.nl.www.beweegdorpnorg.nl. Of met Willem Bakering (PR en Communicatie Beweegdorp Norg) via 06 520 610 69.